Водачът Георги Гьоков: Кандидатите за народни представители на „БСП за България” са личности от региона

“Явяваме се с обновена листа от кандидати за 48 Народно събрание, която включва личности от региона. Средната им възраст е 45 години. Най-младият кандидат е  Радиана Неделчева, тя е  на 23 години и е студент. Всеки е експерт в своята област, има много млади хора, които тръгват по пътя на политиката”. Това каза  след внасянето на документите в РИК водачът на листата и досегашен социален министър Георги Гьоков. В листата са и двама зам.-министри Иван Кръстев и Иван Айолов. 

Той бе придружен от председателя на старозагорската партийна организация Велина Атанасова и кандидатите за депутати Пламен Караджов от Казанлък и Драго Коев от Раднево.  По думите му „Стара Загора традиционнно се смята за регион с добро икономическо развитие, задачата на партията е регионът да задържи и развие тези позиции. Влизаме в предизборната кампания с високо вдигната глава, защото участвайки в управлението, имаме с какво да се похвалим, особено в социалната сфера”.

Бъдещите народни представители ще работят и за запазване на комплекса „Марица изток”, за развитие на модерна индустриална зона в града от нов тип, с високо технологично производство. „Няма да допуснем да се съкратят 12 000 души до 2026 г. Съобразявайки се с екологичния план на Европа, ще защитим нашите интереси в парламента. Териториалният план подлежи на промяна. Всички депутати от 27 Старозагорски избирателен район трябва да декларират, че ще направят всичко възможно Мините да работят и то до изчерпване на капацитета – дали по тази технология или по друга, но те трябва да работят. Това го изисква и съвременната енергийна ситуация”, каза Гьоков.

„Нашите структури са мобилизирани, влизаме в кампанията със самочувствие. Надявам се на добър резултат”, каза Велина Атанасова – кандидат за депутат.

Социалистите изразиха надежда, че българите ще гласуват с разум и прагматизъм.