Павел баня отбелязва празника си през септември

На 8 септември Община Павел баня празнува своя празник. Тогава е и храмовият празник на местната църква „Рождество Богородично”. Инициативите започват още тази седмица и утре – 1 септември, в 19:30 часа на лятната сцена в града ще се качи оркестър „Павел баня”. В петък в 18:00 часа в плувния комплекс „ПРО”ЕАД се очаква кметът Иса Бесоолу да връчи дипломи на участниците в тазгодишното „Плувно лято”. Водните занимания с децата на Павел баня започнаха в началото на лятото, като Общината осигури нужните треньори, които да научат децата да плуват.

На следващия ден – събота – 3.09., на лятната сцена в града в 17:30 часа ще започне фолклорният празник”На хоро в Розовата долина”. В него ще се включат танцови клубове от цялата страна. Очакват се над 150 участника, сред които са и читалищните дейци от с. Осетеново и с. Александрово, община Павел баня.

В понеделник – 05.09., в 17:00 часа ще бъде открита фотографска изложба на туриеца Тодор Тилев, който от години живее в Ирландия. Фотосите ще бъдат изложени във фоайето на НЧ „Напред-1903″ – гр. Павел баня.

В Деня на Съединението от 18:30 часа кметът Иса Бесоолу и неговият екип канят всички родолюбиви граждани пред паметника на Дядо Цанко Минков – Комитата, където градоначалникът и общинска администрация ще поднесат цветя. По-късно в 19:00 часа на площад „Освобождение” ще започне празничния концерт на читалищни фолклорни състав от общината.

С тържествена Света литургия и водосвет за здраве и благоденствие на жителите на община Павел баня в 9:00 часа в храм „Рождество Богородично” ще започне празничният 8 септември. Вечерта в 19:30 часа Община Павел баня ще подари на жителите и гостите на града концерт на ДесиСлава.