Казанлъшкото ОУ “Георги Кирков” обявява дарителска кампания за училището в село Розино

Основно училище „Георги Кирков“ в Казанлък обяви кампания за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията села, по време на откриването на учебната година. На входовете на сградата са поставени кутии за дарения, а събраната сума до края на септември ще бъде дарена на училището в село Розино.

На празника по случай първия учебен ден официален гост беше Старозагорският митрополит Киприан, който отслужи празничен водосвет за здраве и благоденствие в съслужие с казанлъшки свещеници

Директорът на ОУ „Георги Кирков“ Сребра Касева пожела успех през цялата година на първокласниците и техните учители и родители и определи училището като „храм на знанието“.

Традиционно, за специалния ден Община Казанлък е подготвила подаръци за всички училища, за първокласниците и техните класни ръководители, а преди 80-те първолаци ОУ „Георги Кирков“ да прекрачат прага към класните си стаи, те бяха поздравени от по-големите ученици, а в небето над училищния двор бяха пуснати символично 80 цветни балона.