Искат сваляне на доверие от председателя на БСП

Членовете на Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” към БСП Казанлък предлага свикването на извънредно заседание на 50 Конгрес на БСП, на което да бъде снето политическото доверие на моментния председател на социалистите Корнелия Нинова. От клуба изпратиха отворено писмо до членовете на Българската Социалистическа Партия.

Сред мотивите на дискусионния клуб за сваляне на доверието са, че Корнелия Нинова, с действията и бездействията си през последните години, е направила всичко възможно да загуби доверието на българските граждани.

“Тя извърши и невъзможното за обезличаването на социалистическата идея у нас. Нинова оклевети своите съпартийци, обруга поколения социалисти и противозаконно и противоуставно изключи партийни членове от редиците на Българската социалистическа партия. Незаконността на нейните действия доказа и българския съд, който отхвърли и възстанови пълноправното членство на изключените. Под ръководството на г-жа Нинова, Българската социалистическа партия загуби не само доверието на редица свои членове, но и на периферията. Партията загуби най-важното – идентичността си, идеологията си, интелигентността си. БСП загуби благоприличие, загуби другарските си похвати, загуби себеуважение. Всичко това доведе до исторически позорния резултат на 130-годишната партия на провелите се парламентарни избори на 2 октомври 2022 г.”, се казва в писмото

От Дискусионен клуб „Георги Кирков” призовават всички членове за свикване на извънреден Конгрес на левицата и снемане на политическото доверие на Корнелия Нинова.