Старозагорският отбор по пожароприложен спорт с нови отличия

13 отбора от 6 държави участваха в осмото издание на международния клубен турнир по пожароприложен спорт за Купа “Одесос”, който се проведе в град Варна.

В първия състезателен ден се проведе индивидуалната дисциплина “Изкачване с щурмова стълба”. При жените на второ и трето Ванеса Хаджийска с 8.48 сек и Елица Димитрова с 8.71 сек. (Академия на МВР)

В “Изкачването с щурмова стълба” при мъжете трети се класира Деньо Денев (Стара Загора) с 15.36 сек. В “Изкачването с щурмова стълба” при мъжете се проведе още едно финално бягане – за Купата на Директора на РДПБЗН-Варна, което бе спечелено от състезателят Любослав Пашев (Стара Загора) с резултат от 16.15 сек.

В другата индивидуална дисциплина – “100м пътека с препятствия” – отново бързина показаха Ванеса Хаджийска с 18.94 сек и Елица Димитрова с 19.53 сек. (Академия на МВР). Във финала на “100м пътека с препятствия” четвърти се класира Георги Георгиев с време 17,73сек., а в дисциплина „Двубой“ Георгиев се класира първи.

При мъже, в Дисциплина „Изкачване с щурмова стълба“ старозагорци станаха първи, в „Пожарна щафета 4х100“ – четвърти, а в “Бойното разгръщане от мотопомпа” и „100 метрова пътека “-пети. Комплексни победители при жените станаха състезателките от отбора на Требич, Чехия, следвани от момичетата от отбора на Академията на МВР.

При мъжете състезанието бе спечелено от отбора на Требич, Чехия (11 т.), втори се наредиха състезателите от Варшава, Полша (13 т.), а трето място остана за отбора на Стара Загора (15 т.)