Базар насърчава бизнес умения у деца за празника на Стара Загора

Детски базар в Деня на Стара Загора организира Творческият колектив “На улицата”. Мотото е “От деца за деца”. Мястото – тематично – е в парк “5-и октомври”.

Базарът се провежда за пръв път, а целта  е да се развият предприемаческите умения при децата. Могат да се продават запазени и чисти детски книги, пъзели, колекционерски картички (merch), колички, плюшени играчки (изпрани), настолни игри, плакати, играчки, спортни принадлежности.  Забранени за продаване са: дрехи, обувки, електронни устройства, учебници, колелета, тротинетки.

Участие могат да вземат деца от 7 до 14 години. Децата до 10-годишна възраст, по възможност, следва да са с придружител.

Записването за участие ще е на 5-и октомври, от 11.00 часа, в парк “Пети октомври”. Базарът ще продължи до 17.00 часа същия ден. На централна шатра ще има доброволец, който записва името на детето и му дава номер на масата.

Само след дни – между 7 и 9 октомври, Творческият колектив “На улицата” ще направи и своите традиционни урбанистични срещи. В тях участват много гости като Маргарита Доровска (Дом на хумора и сатирата, Габрово), Галин Попов (Варуша юг, Велико Търново), арх. Мария Бадева от Съюза на урбанистите в България и много други. В петъчната вечер ще има специален гост от Варна: арх. Венцислава Недялкова от “Пространствата на Варна” ще разкаже как бизнесът, архитектите и дейците на културата работят съвместно за развитието на варненския арт квартал “Таляна”. Към програмата се включва и еко кампанията “Промени картинката”, която ще се разгърне на площада зад Универсалния магазин.

Повече за урбанистичните срещи: https://www.facebook.com/events/1508149142971178