Стара Загора посреща „Skate Zagora Open”

На 8 октомври (събота), от 10.00 часа Стара Загора посреща състезанието “Skate Zagora Open 2022”. Организатори на надпреварата, която е кръг от Републиканско първенство по скейтборд, са сдружение „Скейтборд клуб Стара Загора” – с подкрепата на Община Стара Загора и Българска скейтборд федерация. На новоизграденото модерно съоръжение в парк „Артилерийски” умения ще покажат над 50 майстори на екстремното и професионално каране.

Състезанието ще стартира в 10:00 часа и ще продължи до 20:00 часа, като участниците ще бъдат разделени в четири групи – до 15-годишна възраст, до 18-годишна възраст, над 18 години.  Надпреварата ще има три кръга – Nо 1 квалификации, No 2 полуфинал, No 3 финал.

В рамките на турнира ще се състои и състезание за най-добър скейтборд трик, демонстриран от участниците. За музикалния фон ще се погрижи диджей със специално подготвена селекция.

Водещата идея на мероприятието е широка популяризация на скейтбординга като спорт и като съвременна култура, неизменна част от градската среда.  Основна цел на „Скейтборд клуб Стара Загора” е да превърне това събитие в традиция, като го разраства и привлича фенове на екшън спорта от чужбина.