Нова учебна стая и стена „По пътя на електрическия ток“ в Професионална гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“

Официално бяха открити учебна стена „По пътя на електрическия ток“ и нова класна стая в Професионална гимназия по електротехника и технологии „Г. С. Раковски“ в Стара Загора. Дарението на оборудването и обзавеждането е от EVN България – ,,Електроразпределение юг”.

„Поздравления на дарителите и дано тези така добри прояви да се множат. А на учениците – стремете се към най-големите постижения и резултати. Избрали сте труден, но достоен професионален път. Попътен вятър!“, приветства ръководството,  гостите и учениците на ПГЕТ ресорният зам.-кмет на Община Стара Загора Иванка Сотирова.

Поздрав към присъстващите отправи и директорът на училището инж. Даниела Пашова „ Изказвам огромната си благодарност за партньорството, тъй като без него дуалната система нямаше да съществува в нашето учебно заведение. Обратната връзка, която имам от децата е, че са изключително доволни от отношението и уменията, които получават. Това е правилният път за професионалните гимназии и пожелавам все по-напред да стигаме в посоката на обучението“, допълни инж. Пашова.

Учениците получиха изцяло нови мебели, техника, обучителни табла и други пособия, които ще им бъдат в полза по време на трупането на знания. Това е пета класна стая, която бива оборудвана от EVN в България, а общо 365 деца са минали през програмата за дуално обучение, която позволява на учениците да се докоснат практически до работната обстановка.

 „Надявам се, че тази нова придобивка ще допринесе за вашето бъдещо развитие и ще подпомага по-доброто и интерактивно обучение. Пожелавам ви освен да бъдете добри професионалисти, да бъдете и добри хора. На добър час!“, обърна се към възпитаниците на старозагорската гимназия Здравко Братоев, част от Съвета на директорите на Електроразпределение-юг. Той преряза и символично лентата на новата класна стая заедно с директора на гимназията.

На откриването присъстваха още Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора, представители на EVN България, учители и ученици.