Иван Чолаков връчи Почетния знак на областния управител на началника на Отдел „Държавен архив“, Стара Загора Галентин Караславов

Иван Чолаков връчи днес Почетния знак на областния управител на началника на Отдел „Държавен архив“, Стара Загора Галентин Караславов.

Г-н Караславов оглавявя Старозагорския архив от 2006 г. Той е член на Съюза на учените, на Координационния съвет при областния управител и на Комисията по войнишките паметници. Дейно работи с Военния клуб в града и с ученици от основните училища.

В обръщението си към Галентин Караславов областният управител изтъкна съществения му принос при издирването и приемането н архива на документи на бележити личности от Старозагорския край и тяхната обработка. Важна е ролята на началника на Отдел „Държавен архив“ и в организирането и провеждането на различни мероприятия и научни конференции, свързани с историята на региона и с биографиите на известни старозагорски личности.

Почетното звание бе връчено на г-н Караславов за изключителния професионализъм и съществения му принос за съхраняването на архивни документи, за организаторските му умения като началник на Отдел „Държавен архив“  и във връзка със 70-ата годишнина на архива.

Новият носител на Почетния знак благодари за оказаната чест и заяви, че за него отличието е не само признание за дългогодишен труд, но и задължение да предаде огромния натрупан опит на следващите поколения.