Шест предложения за наградата „Анастасия Тошева“

Шест са постъпилите предложения за присъждане на наградата „Анастасия Тошева“ за високи постижения в областта на науката и образованието в Община Стара Загора. Отличието се връчва навечерието на първи ноември като признание и поощрение на педагогически колективи, директори на училища и детски градини, учители и ученици, за популяризиране на техния професионализъм, талант и граждански принос за развитието на образованието.

Номинирани са Росица Джиновска – старши учител по Български език и литература в Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“, Мая Нейчева- директор на Детска градина № 23 „Кипарис“, Здравко Личев старши учител, преподавател по Немски език в Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, Мария Табанова и Патриция Ахчиева – старши учители в Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ и колектива на средно училище “Максим Горки”.

За присъждане на плакет „Млад учител“ не са постъпили предложения.
Наградата “Анастасия Тошева“ е създадена през 1985 г. и връчвана до 1989 г. Възстановена е през 1999 г. Отличието се връчва с решение на Кмета на Община Стара Загора на тържествена церемония в навечерието на първи ноември.