Районна прокуратура – Стара Загора внесе искане в съда за задържане на обвиняем за хулиганство в гр. Казанлък

Днес, 17 октомври 2022 г., Районна прокуратура – Стара Загора внесе искане в Районен съд – Казанлък за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.П., на 46 г.  Той е привлече като обвиняем за това, че на 13.10.2022 г. в гр.Казанлък, обл. Стара Загора, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял ругатни и закани, включително за използване на оръжие, спрямо полицейски служители на РУ-Казанлък, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост и представлява опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано по чл.325 ал.5 вр. с ал.2 вр. с ал.1 вр. с чл.29 ал.1 б.“б“ от Наказателния кодекс.

Обвиняемият К.П. е осъждан  многократно – налице са  шест на брой  осъждания с влезли в сила присъди. По последната от тях е търпял ефективно наказание „лишаване от свобода“ в размер от 7 месеца и е бил освободен от затвора през юни 2021 г. т.е настоящото престъпление е осъществено в условията на опасен рецидив.

В момента се извършват действия по разследването по досъдебно производство за палеж на търговски обекти на 13.10.2022 г. в гр. Казанлък, по което се установява съпричастността на К.П.