Красимира Чахова поздрави Пламен Димитров за бронзовото му отличие от Италия

Ресорният зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова се срещна с бронзовия медалист Пламен Димитров, който извоюва медал от провелото се в Италия Европейско първенство по ММА за мъже. Състезателят на старозагорския клуб „Атила-Берое“ получи плакет и поздрав от името на Община Стара Загора.

„Радвам се да посрещнем отново състезател на клуб „Атила-Берое“ с отличие. Това говори много за подготовката и уменията, както на спортистите, така и на треньорите“, обърна се зам.-кметът към Пламен Димитров и треньорът на клуба Ивайло Георгиев.

„Състезанието не бе леко.  Впечатлени сме от нивото на европейците и през трите дни. Радостно е за всички ни, че постигнахме успех“, сподели Димитров, който устремено работи за подобряване на постиженията си. Като един от най-трудните моменти, определя кантара преди всяко състезание. Категорията на старозагореца е 61, 200 кг, а състезателите в нея са 16 бойци. „Старая се да съм комплексен, защото спортът ни е такъв, че не може да заложиш само на определен стил“, допълни бронзовият медалист.

„Динамично и тежко състезание, със само по час за възстановяване. ММА обхваща всички бойни спортове. Изиграването на 4 поредни срещи е постижение и не е за подценяване. Мислиш не само за срещата на ринга, но и за „битката“ с килограмите и всичко да излезе точно, защото контролът е засилен. За точно тези моменти ние тренираме, учим се цял живот. Щастлив съм от факта, че Пламен се изкачи на почетната стълбица сред най-добрите трима в Европа. Това е плод на много тренировки и усилия, но и на голяма подкрепа от страна на Община Стара Загора, за която благодарим. Клубът ни нямаше да може да е на това ниво, ако не бяхте вие. Ето – резултатите не закъсняха – миналата година имаме двама вицесветовни шампиони, тази имаме бронзов медал от европейско състезание. Стара Загора вече е доказал се фактор сред бойните спортове на международно ниво“, обобщи Ивайло Георгиев. „Тези успехи ни мотивират и ни задължават да даваме още повече. Свикнали сме да чуваме, че младите хора не спортуват – напротив, младите хора са в залите и го показваме с медали, успехи. Това важи за спорта в нашия град като цяло“, допълни Георгиев. В италианския град Линяно Сабиадоро той бе и в ролята и на национален треньор. „Бях сам с всички участници от България. Това бе изпитание и за мен.  Радвам, се че един от хората, които ми помогнаха много бе Пламен. България се представи с 10 състезатели, които извоюваха три медала от Европейското първенство“, каза още треньорът на „Атила-Берое“. От думите му стана ясно, че само  след няколко месеца предстои Световното първенство в Дубай, за което вече се подготвят състезатели на старозагорския клуб. „Дай Боже да успеем да зарадваме Стара Загора с медали и от там“, пожела си Георгиев.

В срещата в Общинска администрация днес се включиха още и началникът на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов и колегата му от ресора Таня Косева. Бронзовият медалист получи и символични подаръци от Община Стара Загора.