Казанлък още по-цветен през есента

Около 17 000 броя теменужки „Виола“ се насаждат по цветните алеи в Казанлък. Те са един от малкото видове, който цъфти цяла есен, зима и дори ранна пролет. Ползва се едроцветна теменужка, с много едри цветове, 8 – 9 см. На пешеходната улица „Ген. Скобелев“ седемте цветни градини преливат от цикламени тонове на теменужки, през лилаво към топли нюанси на жълто и оранжево и завършват в жълт фон на цветния часовник.

Две нови цветни фигури на пеперуди радват жителите и гостите на града централния площад „Севтополис“. Те са подходящо осветени за тъмните часове на деня. По-малката пеперуда е с нюанси от пъстрите цветове на по-голямата. Цветните пеперуди са издигнати на специална конструкция за по-добра видимост и провокация към полет.

Община Казанлък съобщава и на нарушителите, които изтръгват цветя през нощта, че злодеянията им ще стават все по-видни, предвид монтираните нови камери за наблюдение.

Жителите и гостите на града могат да очакват още цветни изненади през есенните дни, които да създават повече красота и уют в навечерието на зимните месеци.