По бързо производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъден мъж на 8 месеца затвор за шофиране след употреба на алкохол и без свидетелство за управление

По бързо производство на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден Г.Н., на 51 г. Той е е признат за виновен за това, че на 24.09.2022 г. в гр. Чирпан, обл. Стара Загора, е управлявал лек автомобил, марка „Форд Фокус“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 0,92 на хиляда, установено по надлежния ред, с техническо средство „Алкотест Дрегер“. Деянието е извършено, след като е осъден с влязла в сила присъда за същото престъпление.

Г.Н. е осъден и за това, че на същата дата и място управлявал лек автомобил, марка „Форд Фокус“, в едногодишния срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без съответно свидетелство.

Районен съд-Чирпан е наложил на Г.Н. наказание от 8 месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим и глоба в размер на 400 лева, както и лишаване от право да управлява автомобил за срок от 1 година. Той е признал вината си. Наказанието е наложено по споразумение, одобрено от Районен съд-Чирпан.  Г.Н. е имал налагани наказания по Закона за движение по пътищата.

Определението  на съда е окончателно.