ОУ „Георги Кирков“ кани на своя патронен празник

Ученици и учители от ОУ „Георги Кирков“ канят всички казанлъчани и гости на града на техния патронния си празник, който ще се състои в петък 28-ми октомври. Кирковци са подготвили флашмоб, литературна програма, представяне на 1-ви брой на в. „Будителите на Кирков“ и много изненади за присъстващите на този празничен за тях ден.

Тази седмицата в учебното заведение е посветена и на Деня на народните будители.

По този повод за учениците бяха организирани различни забавни и образователни часове.

В един от тези уроци бяха представени шедьоври и велики личности в беседата “Майстори на четката”, изнесена от съвременните будители на Казанлък д-р Пламен Петров – директор на Художествена галерия – Казанлък и уредника на галерията Катя Христова, а учениците успяха да се докоснат до необятния свят на изобразителното изкуство чрез досега си до оригинални произведения и творчеството на Иван Милев и Доко Доков.

Пред учениците бе представена и беседа на тема “Аз, Будителите, България” от директора на Исторически музей “Искра” д-р Момчил Маринов. Децата се запознаха с известни и по-малко познати будители, които са живели и творили в Казанлък, а отправеният към учениците въпрос “Познавате ли БУДИТЕЛИ в наше време?” събуди интересни размисли и отговори.

Седмицата посветена на Деня на народните будители продължава с много образователни игри и уроци.