Провериха басейните в Стара Загора

Инспектори на Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор” при Държавна агенция за метрологичен и технически надзор извършиха в Стара Загора проверки за безопасната техническа експлоатация и поддръжка на елементите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни – самостоятелни или прилежащи към места за настаняване.

В Стара Загора са проверени 11 лица, стопанисващи 23 басейна. Най-често срещаните предписания в констативните протоколи са да се представи заповед за назначаване на комисия по чл. 10 от  „Наредба за правилна и безопасна техническа експлоатация и поддръжка на елементи за вграждане, филтрация и помпите към плувните басейни – самостоятелни, или  прилежащи към места за настаняване“.

Дадено е едно предписание за подмяна на решетката на сифона на басейн и едно за укрепване на перилата на стълбите на басейна. Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор
ще продължи да извършва проверки за безопасната техническа експлоатация и поддръжка на елементите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни – самостоятелни или прилежащи към места за настаняване.