ВК “Славия” София – ВК “Казанлък волей” – 2:3

След 139 минути “чисто време” игра в столичната зала “Панайот Пондалов” и пет гейма, в здрав “екшън” Жените на ВК “Казанлък волей” взеха победата с 3:2 над “Славия”. Последният тим бе сочен за абсолютен фаворит, след силната селекция и загубата на Казанлък в контролата преди сезона. Така с 25:18, 24:26, 23:25, 27:25 и 12:15, “ударно” стартира отборът на старши-треньора Стоян Гунчев в женския волейелит с уникална победа в София!

“Хубав мач, хубава игра! Приятно ме изненадоха моите момичета след над 2 часа и 30 минути в залата. Получи се качествен мач пред доста публика в столицата. Буквално бе на “приливи и отливи”, но в края се концетрираха и успяха.”, коментира Гунчев.

След близо час игра, девойките старша възраст на ВК “Казанлък волей” се наложиха с 3:0 над борбения тим на “Хебър” от Пазарджик в група В-1. Голяма част от момичетата всъщност са и “гръбнакът” на женския ни състав също воден от треньора Стоян Гунчев. След две седмици девойките на Казанлък ще гостуват в залата на Спортно Уучилище “Васил Левски” в Пловдив срещу на местния “Марица”, във втория кръг от Държавното.