Промени в условията на поставяне за преместваемите обекти в Казанлък

Влезе в сила изменение и допълнение на Наредба №21 за реда и условията за разполагане на преместваеми обекти за търговски и други обслужващи дейности на територията на община Казанлък.

Причините за промените в наредбата са на основание изменения в  Закона за устройство на територията, а именно реда за поставяне на временни преместваеми съоръжения.

Пример за преместваеми обекти са много от заведенията и търговските обекти. Според определението в наредбата това не са недвижими имоти, а са преместваеми обекти от леки материали, които могат да бъдат лесно сглобени, разглобени и да се използват на друго място със същото предназначение, като същите не трябва да бъдат трайно свързани към земята. Това са особен вид обекти, за които не се издава разрешение за строеж, а за поставяне.

В случая се въвежда изискване за поставянето им въз основа на схеми, одобрени от главния архитект и изискванията, които се въвеждат с конкретните изменения на наредбата. Самите преместваеми обекти не могат да прехвърлят параметрите на застрояване.