ФК “Розова долина” – ПФК „Спартак Пловдив 1947“ 1:0

Двубоят срещу „новака“ от „Града на тепетата“ премина в две полувремена за двата тима. Силната и динамична първа част за домакините от Казанлък и вторите равностойни 45-ет минути на градския ни стадион. В 15-ия кръг при „аматьорите“, в продълженията след 45-та минута Ивелин Илиев от „розите“ вкара важен и единствен гол след разбъркване в наказателното поле. Преди това и през второто полувреме офанзивните ни и дефанзивни играчи пропуснаха да направят резултата по-изразителен. Казанлъшкият представителен футболен тим търсеше победата и заслужаваше трите точки срещу пловдивските „гладиатори“. Силни втори 45 минути изигра вратарят ни Михаил Михайлов, който на няколко пъти запази мрежата си „суха“.

Към края на двубоя за „удар без топка“ гостите заслужаваха да завършат с 10 души, но арбитрите „тушираха“ спречкването на терена. След многото пропуски на „розите“ пред вратата в атака, контузените сред тях, тежкият „цикъл: сряда-събота“, липсата на Наско Апостолов и Калоян Петров /с националите в Албена/, победата е закономерна и очаквана.

В сряда – 2 ноември “Розите” гостуват на „Миньор“ в Раднево за Купата при аматьорите, а в събота 5 ноември са гости в Смолян срещу местния „Родопа“.