“Бизнес клуб” ще бъде открит в Тракийския университет

Бизнес клубът към стопанския факултет ще има за цел да насърчи развитието младите хора с помощта на ментори от бизнес сектора, като организаторите се надяват да провокират студентите да погледнат на сътрудничеството между университета, факултета и бизнеса като процес, в който всяка страна трябва да бъде активна. Друго направление в дейността на клуба ще бъде партньорството с подобни български и международни структури – търговски камари, бизнес клубове, браншови организации и др. Бизнес клуб Стопански факултет има мисия целогодишно да предлага и организира разнообразни събития, практически обучения, публични лекции и други с водещи авторитети от различни сфери на обществено-икономическия и научен живот по актуални теми, с възможност за дискусии с широк кръг аудитория.

Специален гост на събитието ще бъде Теодосий Теодосиев (Тео), който е наричан „златния” учител на България, и е преподавател по приложна математика и физика. Той ще изнесе публична лекция „За високия интелект – естествен, изкуствен, и друг ….” Всеки желаещ ще има възможност да задава въпроси на Теодосий Теодосиев и да получава отговори от него.

Модератор на събитието ще бъде доц. Николай Пенев, преподавател в Стопански факултет и инициатор за създаването на Бизнес клуба към Университета.