ПГЛПТ бе домакин на мобилност по НП „Иновации в действие“

За втора поредна година Професионална гимназия по лека промишленост и туризъм като иновативно училище бе домакин на тридневна мобилност по национална програма „Иновации в действие“. През първия ден от мобилността гостите се запознаха с историята и развитието на ПГ по лека промишленост и туризъм. Бяха презентирани и проектите, по които училището работи.  

Гости на казанлъшкото училище бяха 18 учители и ученици от партньорските гимназии – ПГ „Генерал Владимир Заимов“, гр. Сопот, Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, гр. Кърджали и Професионална гимназия по мениджмънт и хранителни технологии, гр. Плевен.

В последния ден от мобилността  иновативният кабинет по туризъм се превърна в лаборатория за аромати, в която ученици от 8б и 11б клас и техният преподавател Нели Добрева-Налбантова представиха иновативен практически урок на тема „Приложение на маслодайната роза и продуктите от нея в хотелиерството“.  По време на урока учениците разказаха за полезността на различните етерични масла, разпознаваха ароматите им и демонстрираха пред гостите направата на ароматни свещи от рози.