Дариха птици на Зелени Балкани

Още осем ловни сокола се присъединиха към голямото семейство на този вид в Спасителния център на Зелени Балкани!. Птиците са дарение от Любош Ванек от Чехия.

Пет от птиците, излюпени през тази година, след пристигането си в Спасителния център на Зелени Балкани са прегледани, претеглени, обезпаразитени, маркирани и пренасочени към адаптационните волиери на терен на проект „Завръщане на ловния сокол в България”.

Останалите три птици, след преглед от ветеринарните лекари на Центъра, са  настанени в така наречената „стокова” клетка. Това е нещо като сватбена зала за птиците, където те намират бъдещите си портньори.

Любош не за първа година помага дейностите ни по възстановяването на ловния сокол в България, дарявайки птици, излюпени в неговия център.

 Преди дни екипът на проект “Живот за белошипа ветрушка” получи дарение от зоопарк Стара Загора – общо пет излюпени в пределите на зоопарка белошипки.

Птиците ще бъдат включени в дейностите на Зелени Балкани за подпомагане на вида у нас

Екипът на проекта,, маркира младите птици с два пръстена – цветен и метален, като по този начин осигурява проследяването им, поне докато са в района на адаптационната волиера, от където ще бъдат освободени!