С най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ остава 39-годишен мъж, обвинен в причинена средна телесна повреда

Районен съд – Казанлък взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 39-годишния А. А., обвинен в това, че на 08.06.2023 г. в с.Ръжена, община Казанлък, на центъра на селото, в близост до кметството, чрез нанасяне на удари с юмрук в областта на лицето, е причинил средна телесна повреда на мъж, изразяваща се в счупване на долната челюст.

За това престъпление законът предвижда наказание до шест години лишаване от свобода.

Районен съд – Казанлък прие, че събраните по делото доказателства позволяват направата на обосновано предположение, че задържаният е извършил престъплението, в което е обвинен. Видно от справката за съдимост А. А. е осъждан четири пъти – всички за извършването на умишлени престъпления, касаещи хулигански действия или телесната неприкосновеност на гражданите, поради което съдът счете, че съществува реална опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление.

 

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора  в три дневен срок.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Съгласно чл.16 от НПК обвиняемият се смята за НЕВИНЕН до установяване на противното с влязла в сила присъда.