Наградиха шампионите в турнир по пожароприложен спорт за Купа “Севтополис”

За 4-та поредна година Казанлък бе домакин на турнира по пожароприложен спорт за Купа “Севтополис”.

В него взеха участие 5 отбора от цялата страната, сред които пожарникари от регионалните дирекции от Бургас, Плевен, Враца, Кърджали и Стара Загора. Състезателите премериха сили и в четирите дисциплини.

В крайното класиране с най-добро време на първо място се класира отборът на Враца, следвани от огнеборците от Плевен и Кърджали. В дисциплина – “Изкачване с щурмова стълба със злато се окичи Християн Христов от Плевен, а сребро и бронз – Стоян Узунов от Бургас и Христо Христов от Враца. В надпреварата в дисциплина 100-метрова пътека с препятствия първи се класира Деян Огнянов от Стара Загора, втори Стоян Узунов от Бургас и трети Венелин Георгиев от Враца. В двубоя със злато се окичи Стоян Узунов от Бургас, със сребро Венелин Георгиев от Враца, а бронза грабна Христо Пеев от Стара Загора. При пожарна щафета 4х100 м с препятствия първи станаха пожарникарите от Враца, следвани от огнеборците от Бургас и Плевен.

През тази година се проведе и надпреварата за купа FOX 4. Първенец в дисциплината стана отборът на Кърджали, следван от Плевен и Стара Загора.