Районен съд – Чирпан одобри споразумение и наложи наказание на румънски гражданин, превозвал незаконно мигранти

Районен съд – Чирпан одобри споразумението, сключено между 24-годишния румънски гражданин Й. М., защитника му и представител на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Чирпан.    По силата на същото обвиняемият ще търпи наказание „лишаване от свобода“ в размер на десет месеца, изпълнението на което е отложено за срок от три години. Съдът му наложи и наказание „глоба“ в размер на 2000 лева.

Пред съдебния състав румънският гражданин се призна за виновен в това, че на 10.06.2023 г. на автомагистрала „Тракия“, км 190, община Чирпан, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно е подпомагал чужденци – 35 граждани на Афганистан, всички мъже, да преминават в страната в нарушение на закона чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Мерцедес Спринтер”. Деянието е извършено по отношение на повече от едно лице и дете, ненавършило 16 години.

В съдебно заседание обвиняемият декларира, че разбира обвинението, признава се за виновен и разбира последиците от споразумението. Също така заяви, че е наясно, че същото има сила на влязла в сила присъда, както и че доброволно го е подписал и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

 

Одобреното споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда.