“Арсенал” открива завод в Стара Загора

“Арсенал” АД открива свой, нов завод в Стара Загора, съобщи фирмения сайт на дружеството. От тази седмица казанлъшката фирма, която е и най-големият работодател в областта на машиностроенето в България, е собственик на базата, в която се е помещавал някогашният завод „Светлина“, а след това т. нар. Чорапена фабрика в града на липите.

Трудностите, които среща “Арсенал” с набирането на кадри за своите производства, наложи неговото ръководство да потърси алтернатива за тяхното решаване. Такава възможност е намерена с покупката на завода в Стара Загора. Разгънатата застроена площ (РЗП) на обекта е над 12 декара. Намира се на изключително атрактивно място в Индустриалната зона на Стара Загора, непосредствено след надлеза над ж.п. линията за кв. „Кольо Ганчев“. Мястото е с изградена и поддържана инфраструктура и удобни транспортни връзки.
Освен доброто разположение, лесния и бърз достъп до базата, огромно предимство е отличното състояние на сградния фонд. Той е напълно обновен и модернизиран, изградени са климатична и отоплителна инсталации, като всичко това създава прекрасни условия за работа. Даденостите на обекта като местоположение, състояние на сградите и транспортната свързаност удовлетворяват изискванията на “Арсенал” за развитие на едно съвременно металообработващо производство, каквото ще се осъществява тук. Филиалът на дружеството в Стара Загора ще бъде снабден с ново цифрово-програмно оборудване, като голяма част от процесите ще са автоматизирани и роботизирани, което го прави модерен като структура и организация и привлекателен за труд и професионална реализация. На този етап очакванията са да бъдат разкрити от 200 до 300 работни места с тенденция те да нараснат до 500. Новият филиал ще започне като обособено производство към Завод 1 на фирмата, с тенденция впоследствие да се обособи като самостоятелен завод към дружеството. Намеренията на фирменото ръководство са той да започне да работи още през следващия месец и текущо да се окомплектова с необходимото оборудване и персонал. За нуждите на новото подразделение на “Арсенал” в Стара Загора са необходими широка гама специалисти и работници.