Променят общинската транспортна схема

На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъдат утвърдени промени в Общинската транспортна схема, квота на Община Стара Загора. Целта е повишаване атрактивността на обществения транспорт, чрез подобряване на качеството и достъпността на транспортните услуги. Това е един от приоритетите на Община Стара Загора.

Добре организираният и редовен обществен транспорт е изключително важна предпоставка за нормалното функциониране на живота в общината и в тази връзка се предприемат действия за подобряването му, чрез оптимизиране на автобусни линии от общинската транспортна схема.
С цел по-добро обслужване на населението, експертите от отдел “Транспорт“ са направили преглед на включените в общинската транспортна схема маршрутни разписания.
Като са взети предвид постъпилите предложения от общинският съветник Методи Пенчев, кметският наместник и живущите в с. Сулица, както и направените контролни замервания в реално време, за пътуване по автобусните линии от фирма „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД, са  изготвени промени, които са разгледани на проведено заседание на Комисията по транспорт. Ще бъде направена промяна в маршрутното разписание на автобусна линия No 96 кв. „Зора“ – с. Казанка с час на тръгване от „Зора“ в 10,00 ч. и с. Казанка в 11,05 ч., изпълнява се ежедневно без четвъртък и петък.

Комисията е обсъдила предложените промени в общинската транспортна схема, които предлага да се разгледат и утвърдят от Общински съвет Стара Загора.