С много настроение и веселие премина първият ден от инициативата „Ваканция 2023″

Първият ден от инициативата за приятни и пълноценни летни месеци на старозагорските деца и младежи „Ваканция 2023″ премина с много настроение, забавни и образователни игри и подаръци, казват организаторите от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Над 30 детски усмивки украсиха парк „Пети октомври”  в началото на безплатните прояви, които започнаха с мотото „Заедно за свят без насилие”. Чрез интерактивни игри и рисунки по асфалта, децата учиха, опознаваха и се забавляваха, а накрая, разбира се – не липсваха и награди. Всеки участник получи и специален наръчник на МКБППМН за безопасност за деца и родители.

„Ваканция 2023″ продължава с още много безплатни инициативи – на 26 юни желаещите младежи от 14 до 16 годишна възраст, ще имат възможност да гледат театрална постановка „Без изход – или изповедта на един наркоман”. Инициативата за по-малките продължава на 28 и 30 юни с демонстрации и игри, опознаващи действието на алкохола, както и демонстрации с „Полицаи на четири лапи” в питомника за служебни кучета на ОД МВР.

Допълнителна информация, програма с всички събития за летните месеци, както и  включване на деца от 8 до 18 години, може да проверите на място на адрес ул. „Свети Княз Борис” № 73 от 16 до 17 часа. Записването е индивидуално с предварително подписана Декларация за информирано съгласие от родител.