Правителството с превантивни мерки за сигурност и подкрепа на българската военна индустрия

Премиерът акад. Николай Денков възложи на Министерството на икономиката и индустрията и МВР – Главна дирекция „Национална полиция“, направление „Контрол по общоопасните средства“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, да извършат проверки и да предприемат превантивни действия за сигурността на държавни и частни производствени предприятия от българската военна индустрия. Повод за проверките са взривените складове на оръжейния търговец Емилиан Гебрев.

Екипи на институциите ще направят посещения в няколко обекта. Целта е спешно да се подсилят мерките за сигурност на предприятията и хората в сектора, след като малко след полунощ на 25 юни избухнаха взривове в склад за боеприпаси на частен производител край Карнобат. Освен сигурността на гражданите, предприятията и районите около тях, приоритет на правителството е и цялостната подкрепа за развитието на българската отбранителна индустрия, ключова за икономиката на страната.

Mинистърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов възложи засилване на мерките за сигурност на всички държавни заводи от военно-промишления комплекс и районите около тях.

Снимка: Novini.bg