Окръжен съд – Стара Загора осъди 39-годишен мъж за убийство в офис за бързи кредити

Окръжен съд – Стара Загора осъди 39-годишния , Владимир Василев, обвинен в убийството на Станимир Иванов – Стамбето  в офис за бързи кредити . Той ще изтърпи тринадесет години лишаване от свобода  при първоначален „строг” режим.

Разширен съдебен състав призна подсъдимия за виновен в това, че на 24.03.2021 г. в гр.Стара Загора умишлено е умъртвил Станимир Иванов  на 35 години, като го оправда по първоначално повдигнатото му обвинение, че деянието е извършено предумишлено.

Със съдебния акт той е осъден да заплати сумата от 100 000 лева на майката на Стамбето , 60 000 лева на баща му и 80 000 лева на съжителката му, представляващи неимуществени вреди причинени от престъпното деяние, ведно със законната лихва, считано от датата на извършване на деянието до окончателното им изплащане.

В Окръжен съд – Стара Загора съдебното производство се проведе по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица.

Съдебният състав, след постановяване на присъдата, се произнесе и по взетата на Василев мярка за неотклонение, като потвърди същата да остане най-тежката, а именно „задържане под стража”.Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.