Закупиха нови контейнери за смет в община Казанлък

Над 1000 нови контейнера закупи Община Казанлък за улеснение и нуждите на гражданите. Новите придобивки са по-удобни за използване, сметосъбиране и изпразване на отпадъците.
Вече са поставени част от новите съдове за смет в населени места в региона и предстои заместването на повредени такива в града.

Новите контейнери са от така наречения вид „ракла“. „Спряхме се на този тип защото са с двоен капак и позволяват лесно да се отвори само малкото капаче, през което да се пусне боклука, без да отваря целия капак. Този начин ще възпрепятства оставянето на капака отворен, влизането на животни в контейнера,  както и на хора, злоупотребяващи с наредбите на общината. По-хигиенично и по- удобно е за работа.“, заяви директорът на Общинското предприятие „Комунална дейност и поддържане на инфраструктурата“ Теменужка Люцканова.

“Новите контейнери по предложение на кмета Галина Стоянова ще бъдат поставени половината в град Казанлък, а останалите в населените места в общината” допълва Люцканова.

Призовават се гражданите да спазват инструкциите и да не изхвърлят лесно запалими и горящи отпадъци в съдове, за да бъдат избегнати инциденти.