Сдружение „Бъдеще за децата“ връчи Годишните си награди за 2023

На специална церемония в ИМ „Искра“ и Художествената галерия в Казанлък, сдружение “Бъдеще за децата” връчи едноименните си годишни награди на личности и организации, ангажирани с каузи в полза на деца. Сдружението отбеляза и 20-ата годишнина от своето създаване.

Организацията присъди награди в няколко категории. Носител на наградата “Обществена личност” стана Валентина Димова, отличена за цялостната си работа с деца в школа “Светлини сред сенките”. Наградата и беше връчена от заместник-кмета Ахмед Мехмед. В категорията “Бизнес с кауза” победители станаха Ивелина и Младен Желеви. Статуетката в категория “Приятел на детето” беше връчена на началния учител в Основно училище “Мати Болгария” Теменужка Иванова.

Със специалното отличие за реализация на мащабна кампания в подкрепа на казанлъчанката Гита Славова и нейното семейство председателят на “Бъдеще за децата” Красимира Димитрова отличи учениците от Средно училище “Екзарх Антим I”. Признание получиха и Борислав Бакоев, Виолета Михайлова, Борис Нейков, Нора Найденова, Марина Събчева и Давид Генчев, които дариха средства за закупуване на материали и консумативи за децата потребители на социални услуги.

„Бъдеще за децата“ изрази своята признателност и даде специални отличия на Община Казанлък, Дирекция „Социално подпомагане“ – Казанлък, Диана Димова, Национална мрежа на децата, Мария Петкова от Фондация „Лале“,  Николай Василев, Национална асоциация на ресурсните учители – България, Майа Грозданова, Фондация за децата в риск по света. Благодарствени адреси бяха подготвени за Цвета Милева, Тодор Тодоров, Деляна Мочева и Величка Петрова, посочват още от сдружението.

Удостоверение за принос от „Бъдеще за децата“ получиха още Д-р Гечеви, Лъчезар Йорданов, Иван Бояджиев, Стефка Денева, Виолета Бъчварова, Мая Стаменова, Татяна Райчева, Галина Пеева, Калоян Захариев.

Водещ на церемонията беше актьорът Георги Атанасов, а гостите се насладиха на изпълненията на децата от Детска танцова школа „Трепетлика“, Клуб по спортни танци „Роза”, Вокална студия „Искрица“, Школа по пиано към Школата по изкуства „Емануил Манолов“, с музикален педагог Елена Юлиянова, Клуб по спортни танци „Киара-Н“ и пианиста Виктор Владков.