На „Поетична разходка по улиците на Стара Загора” канят от Туристически информационен център

Отново инициативата „Безплатни градски турове” ще зарадва жителите и гостите на града на 8 и 9 юли /събота и неделя/, от 10:00 часа, с една от най-любимите теми на старозагорци  – „Поетична разходка по улиците на Стара Загора”.

По време на обиколката, всички участници ще усетят романтичния полъх от миналото, потапяйки се в ежедневието и копнежите на част от творците на очарователна и древна Стара Загора. Литературното приключение ще открехне завесата на техния живот и ще отведе до къщите на някои от тях.

„Нека върнем и съхраним спомена за онези творци, създали вечните рими и строфи, които ще изречем отново”, призовават организаторите.

Водач на тура ще бъде Ива Духтева от отдел „Туризъм и младежки дейности”. Началната спирка е пред Туристически информационен център.

Желаещите да участват в безплатния градски тур трябва да се запишат предварително. Това може да стане по най-удобния за вас начин: на място в ТИЦ (бул.”Руски” № 27), на тел.: 042/ 62 70 98 или във формата https://forms.gle/g4Wcfw7eLduYS5us8