Отново спират директния влак през Казанлък за Пловдив

БДЖ отново спира директния влак през Казанлък за Пловдив от 1-ви август 2023г. Отмяната ще важи до 25 септември т.г., а като причина се посочват предстоящи ремонтни дейности.

Казанлъчани и гости на града са притеснени, че предлагана удобна услуга и единствен директен превоз до Пловдив през сутринта ще бъде прекратена за постоянно.

Припомняме, че от дружеството през 2022г. имаха намерение влакът да бъде спрян от 2023г. От страна на Община Казанлък бе изпратено становище до Областния управител на Стара Загора Иван Чолаков, за разглеждане проектен вариант на Графика за движение на влаковете за периода от 11.12.2022 г. до 09.12.2023 г., което бе представено на обществено обсъждане в Пловдив.

Посоченият директен бърз влак започна да функционира през 2021 г., когато и железопътната гара в Казанлък навърши 100 години от своето откриване, държавните железници пуснаха два нови влака – единият сутрин от Горна Оряховица през Казанлък до Пловдив и обратно по същия маршрут от Пловдив в 16:20 часа следобед през Казанлък за Горна Оряховица.

Всяка сутрин този влак спира в Казанлък в 09:37ч. и се връща вечер в 18:33 ч. Ежедневно услугата се ползва от десетки пътници.

Пътниците от града на розите изразяват надежда от БДЖ да променят решението си и директният влак от Горна Оряховица през Казанлък за Пловдив да бъде запазен или да бъде измислен компромисен вариант, който не ощетява жителите на населеното място.