Пътната агенция обеща основен ремонт за пътя Гълъбово-Мъдрец през септември

През септември започва основният ремонт на пътя Мъдрец – Гълъбово, съобщава Пътната агенция. Участъкът е с дължина 16 км. Всички звена на Агенция “Пътна инфраструктура” и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството са мобилизирани и работят координирано, за да може ремонтът да започне час по-скоро, увери председателят на управителния съвет на АПИ инж. Ясен Йорданов .

Той посочи, че в началото на август ще е готов проектът за подмяна на водопровода, възложен от ВиК дружеството. В обхвата на републиканския път преминава стар етернитов водопровод на селата Искрица, Медникарово и Обручище, като при ремонта на пътя той трябва да бъде подменен. По тази причина регионалното министерство възложи незабавно проектиране за подмяната на 5-километровия водопровод, а също и изграждането на 210 водопроводни отклонения. Припомняме, в началото на месеца над сто жители и кметове на всички 11 населени места от община Гълъбово излязоха на пореден протест с искане за ремонт на пътя Гълъбово – Мъдрец.

Въпреки че по участъка обичайно минава трафикът с работници за рудниците и ТЕЦ-овете от комплекса “Марица-изток”, той не е ремонтиран повече от 40 години.