Осветиха новия кръст за камбанарията на храм „Св. Троица“

В храм „Света Троица” – Стара Загора осветиха новия кръст за камбанарията на църквата. Предстоятелят свещеноиконом Евгений Димитров отправи молитва към Бога да изпрати благодатта на Светия Дух, да благослови и освети кръста, да го изпълни със силата на Христовото Разпятие, за да бъде кръстното знамение страшно и крепко срещу всички видими и невидими врагове, а за християните да бъде мощна закрила, която им носи утвърждаване във вярата, подкрепа на надеждата, победа в борбите и успех във всички добродетели.

Присъстващите богомолци се поклониха пред осветения кръст. Той ще увенчае камбанарията на храма, която в момента е в ремонт. „След приключване на ремонтните работи този кръст, на който сега се поклонихме, ще стои на най-високото място в храма и ще благославя цялата енория, целия квартал, ще благославя и нашия град”, каза още отец Евгений.

Довечера, след вечерната служба, от храм „Света Троица” ще тръгне традиционното литийно шествие към Мавзолей костница „19 юлий 1877″, където със заупокойна молитва ще се почетат жертвите на Старозагорското клане и опожаряването на града.