Басът Ивайло Джуров ще бъде Атила на 27 юли

Поради заболяване на очаквания полски бас РАФАЛ ШИВЕК, на 27 юли, от 21.00 часа на сцената на Античния форум „Августа Траяна” ролята на Атила в спектакъла на едноименната опера на Джузепе Верди ще изпълни солистът на Старозагорската опера ИВАЙЛО ДЖУРОВ. Великолепният български бас само преди броени дни плени за пореден път сърцата на почитателите на оперното изкуство със своето изпълнение на басовата партия в сценичната премиерна версия на „Реквием” на Моцарт и със своето магнетично и вокално преобразяване на финала – в ролята на Дон Жуан. Ивайло Джуров е артист с многолико творчество – еднакво въздействащ и органичен в камерния и кантатно-ораториалния репертоар, както и в главните басови роли в оперни заглавия от различни стилове и епохи. В ролята на Атила Ивайло Джуров дебютира през октомври миналата година с огромен успех и достойно се вписа сред образците на най-добрите интерпретатори на тази роля не само в България, но и по света.

На 27 юли международно признатият румънски баритон Йонуц Паску ще гостува в ролята на Ецио, сопраното Таня Иванова ще изпълни ролята на Одабела, тенорът Емануеле Д`Агуанно ще направи своя дебют в ролята на Форесто. Участват още Александър Марулев – в ролята на Леоне, а Ивайло Йовчев ще бъде Улдино, хор, оркестър, деца от Детско-юношеската студия
за опера и балет на Държавна опера-Стара Загора. Диригент Ивайло Кринчев, режисьор Огнян Драганов, хормайстор Младен Станев. Спектакълът на „Атила” е съвместна продукция с Театро Лирико-Каляри, Италия. Сценографията и костюмите са на световния художник Салваторе Русо.