Разнообразни събития за последния юлски уикенд под липите

Последният уикенд на юли ще предостави интересна програма, която да донесе емоции на ценителите на музиката, изкуството и интересните истории. 28 юли – петък, от 17.30 часа в Художествената галерия под липите ще бъде отбелязана 100-годишнината от рождението на художника Георги Савов. Експозицията, която ще бъде открита в чест на твореца, носи името „Пътят на душата”.

Съботната вечер ще е гореща, не само заради юлските температури, а защото на площада пред Община Стара Загора среща си дават зумба любителите. От 19.30 часа ще започне пъстрата фиеста „Зумба за малки и големи”.

Неделята ще нахрани сетивата с поредна порция интересни и неразказани истории по правите улици. Традиционният безплатен тур е в навечерието на годишнината на едно от най-емблематичните събития – битката при Стара Загора и бойното кръщение на Българското опълчение. По този повод туристическата разходка е под наслов „Памет за Освобождението”. Началният час е от 10.00 ч., а сборният пункт е Туристически информационен център. Записването става по обичайния начин – на място, по телефон или чрез сайта www.visitstarazagora.bg .