Общинският съвет в Павел баня утвърди маломерните и слети паралелки, трима гласуваха против

С 13 гласа „за” Общинският съвет в Павел баня прие предложението на кмета Иса Бесоолу за утвърждаване на маломерни и слети паралелки на територията на общината за учебната 2023/2024 г.
Така, на практика, градоначалникът и 13-те съветници запазиха учебните заведения в няколко населени места, като препотвърдиха възможността децата да продължат обучението си, както до сега, без да се налага да пътуват допълнително и сменят познатата им среда. В допълнение, запазиха и работните места на над 60 души училищен персонал.
Срещу това се обявиха трима общински съветника в лицето на Станимир Радевски, Николай Марков и Атанас Пъдев. Те гласува „против” предложението на кмета за утвърждаване на маломерните и слети паралелки в училищата на територията на Община Павел баня.
През новата учебна 2023/2024 година в общинските учебни заведения, по прогнозни данни, ще се обучават 1103 ученика, разпределени в 74 паралелки. В осем училища обучението се извършва от 1 до 7 клас. Това са учебните заведения в селата: Осетеново, Манолово, Александрово, Тъжа, Търничени, Габарево, Скобелево и Горно Сахране. В СУ „Христо Ботев” и в Професионалната гимназия по ресторантьорство и хотелиерство в гр. Павел баня приемът е съответно от 1 до 12 клас и от 8 до 12 клас.