До 30 септември е крайният срок за приключване на проекта на ВиК в Казанлък

Проектът на ВиК – Стара Загора по реконструкция на водопроводната мрежа в Казанлък ще бъде завършен цялостно в поставения краен срок – 30 септември. Това стана ясно от пресконферения с медиите, на която присъстваха кметът на Община Казанлък Галина Стояновa, заместник-кметът по инфраструктура и строителство Даниела Коева, ръководителят на проекта на ВиК- Стара Загора инж. Пеньо Пейков и техническите ръководители във фирмите изпълнители.

Дейностите в града се изпълняват от консорциум от три фирми, избрани от ВиК – Стара Загора, една от които не изпълнява коректно задълженията си допълни инж. Пеньо Пейков възложител на проекта.

Кметът Стоянова коментира напрежението от страна на гражданите, които живеят по проблемните улици в квартал “Кулата”, където има забавяне в ремонтните дейности.Тя добави, че живущите на ул. „Бъкстон“ са готови на гражданско неподчинение.

Фирмата, която извършва асфалтирането, има готовност да асфалтира навсякъде, където изкопните дейности са приключили, увериха по време на пресконференцията нейни представители.

Галина Стоянова призова гражданите да проявят търпение, като подчерта, че общинска администрацията взима под внимание всички жалби. Кметът отправи и призив към другите две фирми от консорциума да поемат ангажимент за довършване в срок на дейностите, породени от забавянето.