Павел баня ще подкрепи финансово националния поход „Последният път на Хаджи Димитър”

И тази година Община Павел баня ще се включи в националния поход „Последният път на Хаджи Димитър”, като го подкрепи и финансово. За това се разбраха кметът Иса Бесоолу и колегата му Иван Тачев – заместник – кмет на община Брезово.
Двамата разговаряха в кабинета на Бесоолу, уточнявайки програмата и ангажиментите на двете общини.
Тази година походът ще се проведе в периода 03.08. – 05.08.2023 г. в района на Стара планина, Розовата долина и Средна гора по следния маршрут: връх Бузлуджа, с. Енина, с. Виден, с. Турия, връх Къдрафил над с. Свежен.
В четвъртък (03.08.2023 г. ) към 16:00 часа се очаква участниците във възстановката да бъдат в село Турия при емблематичния мост “Скокът” при Турийска река. Там те ще бъдат посрещнати от местните жители и кмета на селото Ганчо Петков.
От 18:00 до 18:30 ч. е предвиден друг пешеходен преход от местността „Скока” на Турийска река до устието на Излянска река и мястото за нощуване.
В 20:30 ч. Започва културната програма с участието на: Борис Нанков – рецитал и изпълнение на гайда; беседа от проф. Пламен Павлов и разказ – беседа за живота на Хаджи Димитър, с водещ Христо Недялков.
Поклонението на гроба на Хаджи Димитър ще се състои на 5.08.2023 г. от 11:00 часа на връх Кърдафил. В 13:00 ч. ще бъдат връчени грамоти на участниците в тазгодишния поход, с което ще бъде сложен и краят на националния поход.
Организатор на инициативата е Община Брезово. Заявки за участие в похода, както и за въпроси и уточнения, можете са отправите към Община Брезово и зам.-кмета Иван Тачев. Тел. 0885800704, е-mail: zam.kmet@brezovo.bg