Нинова : Случи се подмяна на модела

От връх Бузлуджа по време на традиционния събор на БСП лидерката Корнелия Нинова обяви, че е време за решения за спасение на България, на народа и на достойнството му. По време на речта си Нинова каза, че преди година партията е била част от кабинета на Кирил Петков. И макар сега да критикува миналогодишните си партньори, тя подчерта БСП може да застане пред избирателите си с “гордо вдигнати чела”.

Когато БСП управлява, тя доказва на практика, с реални неща и на всеки български гражданин, че човекът е първата ни грижа. В това управление се разгърна най-мащабната социална политика и защото доказахме какво означава социална държава”

През последната година се е случила подмяна на битката за промяна, каза още Нинова. Вместо това отново се работело по модела на ГЕРБ. Според нея тези, които са повярвали в “новите, млади сили на промяната”, са били измамени.

Случи се подмяна на битката ни за промяна на модела ГЕРБ , случи се измама спрямо тези които повярваха в новите млади сили на промяната . Случи се така , че бойците срещу мафията се прегърнаха с мафията .За една година лодката до Росенец , която акостираше там срещу корупцията , стана знаме на корупцията и оредаде хиляди хора повярвали ни във волята ни за промяна.

“За тази една година арогантността, наглостта, предателството, родоотстъпничеството стигнаха до там, че решиха да предадат и продадат националния празник на България, националното достойнство на България, националните символи на България. Една година бяха опънали масата на алъш-вериша, продаваха предците си,  продаваха и децата си. И каквото и да ни говорите – имало е Руско-турска освободителна война и ето тук, зад нас, има един връх – Шипка и има един празник – Трети март. И не ни карайте да противопоставяме Кирил и Методий, нашето достойнство, нашата  азбука и нашия принос към световната култура, на нашия Ден на освобождението – няма да ни разделите и по този начин! Българите ще бъдем заедно”, категорична бе тя.

“За тази една година арогантността, наглостта, предателството, родоотстъпничеството стигнаха до там, че решиха да предадат и продадат националния празник на България, националното достойнство на България, националните символи на България”, обяви лидерката на БСП.

Лидерът на социалистите посочи, че Българската социалистическа партия има нужда от съюзник, защото срещу БСП са изправени големи сили и този съюзник е българският народ: „Затова нека всички днес  се обърнем към нашите сънародници: Прогледнете, събудете се, българи, вижте какво става. Мислете, мислете с главите си. Мислете за предците си. Мислете  и за децата си, защото това е миналото ни, настоящето ни и бъдещето ни. Подкрепете хора, които са доказали, че милеят за корените си. За семейството си – за майка и баща, а не за родител 1 и родител 2. За деца – момче и момиче, а не за нещо друго. За свободна и независима България. За българския национален интерес. За мир по света и спокойствие във всеки български дом. За работа, за наука и култура, която ще ни изведе напред. За развити икономика и земеделие. Ето такава България БСП винаги е искала и за такава България винаги е работила. И сме тук да заявим, че за такава България продължаваме и няма да се продадем и да се предадем. Защото ето, много сме, единомишленици сме”, каза тя.