Забранява се риболова през тъмната част на денонощието на яз. Копринка

От Централната рибно-опазваща организация съобщиха, че нощния риболов на язовир „Копринка“ се забранява от този ноември според действащия закон в страната.

Сутрин след съмване, рибарите могат да залагат въдиците си във водоема, а вечер след 18:30 трябва да ги прибират, като единствен толеранс за ловене на територията на язовира може да се направи до 20:00 часа.

От ЦРОО апелират,  хората да спазват закона защото нарушителите ще трябва да си понесат последствията от неспазването на законите рамки и молят всички съвестните риболовци, които остават нощно време ако забележат някой техен колега да лови в тъмната част на денонощието да подадат сигнал за нередност към сеответните органи на реда.

От рибно-опазваща организация предупреждават, че ще се извършват ежедневни проверки всяка вечер както по брега, така и с термо камери, а вниманието ще бъде насочено към нарушителите практикуващи риболов с непозволени средства.

Идеята на ЦРОО е да опази и увеличи рибния ресурс, а не да позволявана хората да си изнасят повече риба, а толеранс няма да има към нарушителите. Всеки, който е предупреден веднъж, за риболов през тъмната част на денонощието и си позволява да оставя въдиците в работно положение ще носи последствията от решението си спрямо Закон за рибарството и аквакултурите.