Галина Стоянова – кмет на Община Казанлък за 4-ти мандат

Галина Стоянова от ГЕРБ спечели четвърти мандат за кмет на община Казанлък. Това сочат резултати от 100 % обработени протоколи. Стоянова печели с 50,24% от опонента си на втори тур  – Иван Колев, подкрепен от „БСП за България“, който събира 47,84 %.

Ясни са имената на новите кметове на населените места в община Казанлък, в които вчера се проведе втори тур на изборите за кмет.

Град Крън избра за кмет Тодор Малаков, който печели с 59,92 на сто, а за досегашния кмет Пламен Георгиев е получил 39,31 процента от подадените гласове.

В Бузовград на кметския пост остава независимият кандидат Мая Берова с 393 гласа, а за нейния опонент Петър Петров от ГЕРБ са гласували 368 избиратели.

Новият кмет на село Шейново е Петко Петков от ГЕРБ, който печели втория тур на местните избори с 428 гласа срещу 313 за кандидата на ДПС Юлиян Юлиянов.

Новият кмет на село Овощник е Дамян Цанев от ГЕРБ с 63,49 на сто срещу кандидата на “БСП за България” Иван Колев, който е спечелил 36,29 на сто.

Казанлъшкото село Копринка избра отново за кмет Кенан Саид от ДПС с 50,41 на сто. Той побеждава Зина Трифонова от ГЕРБ, за която са гласували, която 48, 83 процента.

Във втората по големина община в Старозагорска област избирателната активност достигна едва 33%.

В община Николаево печели Константин Костов с 51.42%, подкрепен от БСП, „Възраждане“, „Има такъв народ“ и партия Зелените. Втори е кандидатът на ДПС Щилиян Велинов с 47.32% и гласа. Не подкрепям никого са отбелязали 29 жители на общината.

Георги Петров е новият кмет на Раднево. Общо 7414 са гласувалите в миньорския град. Активността достигна 48,34%. Издигнатият от местна коалиция Българска социалдемократическа партия (Земеделски народен съюз) кандидат водеше и на първи тур, но с минимална преднина пред досегашния кмет Теньо Тенев от ГЕРБ.