Новоизбраните кметове и общински съветници в община Чирпан положиха клетва

Областният управител Ива Радева закле днес кметовете и общинските съветници в община Чирпан. В началото на първото тържествено заседание на новосформирания Общински съвет г-жа Радева поздрави присъстващите в залата с успеха им на местните избори и им пожела да работят така, че след 4 години да бъдат удовлетворени от свършеното, а регионът да се развива все по-успешно. „Чирпан има отлично географско положение и възможности. В последните години за града бяха направени много неща. С желание за работа и осъществяване на добри проекти, регионът ще върви напред“, каза областният управител.

Кметът на Чирпан Ивайло Крачолов, който ще управлява общината втори мандат, благодари на съгражданите си за оказаното доверие, но и напомни, че след последните местни избори са останали немалко въпроси. „Ниската избирателна активност става все по-голям проблем. Искрено се надявам всички ние да си дадем ясна сметка накъде вървим. Хората вярват все по-малко на политиците си и с отказа си от гласуване ни дават ясен знак, че не са доволни от нас. Аз ви благодаря, че ми повярвахте. Първият ми мандат беше най-трудният мандат на кмет на Чирпан от началото на прехода у нас. Постарахме се да преведем съгражданите си през поредица от кризи. Пътят и занапред няма да е лек, но аз съм оптимист. Поели сме ангажименти и ще работим, за да ги изпълним“, каза Ивайло Крачолов.

По втора точка от дневния ред се премина към избор на председател на Общинския съвет. Постъпилите предложения бяха две – Иван Станчев и Иван Дойчинов. При тайното гласуване нито един от двамата не можа да събере необходимото мнозинство от 11 гласа. Общинските съветници на Чирпан ще трябва да заседават отново, за да изберат свой председател. Все още не са ясни денят и часът на следващото заседание.