“Достъпно за вас”

От 15 ноември цените на определени стоки в хранителните магазини ще бъдат по-ниски. Те ще са брандирани с логото на “Достъпно за вас”. Целта на инициативата е да бъдат постигнати трайно ниски цени за българските потребители

Всеки един магазин, който се е включил в кампанията, ще ползва логото на инициативата „Достъпно за вас”. То ще бъде позиционирано до стоката, която е предложена в конкретната седмица”. Цената трябва да е най-ниската, на която могат да предложат дадената стока.

На седмична база в Министерството на икономиката ще се прави анализ, за да се следи динамиката на цените. В следващ етап на сайта на ведомството потребителите ще могат да изберат подходящ за тях продукт и ще видят откъде могат да го закупят. Целта е да се гарантират най-достъпните цени на дадени стоки от потребителската кошница.

Освен 50-те хранителни продукта на втория етап ще бъдат добавени и нехранителни продукти като лекарства, например.

Продуктите, които са част от инициативата, са минимум 50. От тях най-малко 16 продукта в един магазин трябва да са отбелязани с логото, като те са от различни групи – зеленчуци, плодове, месо, млечни и други

От 15 ноември българските потребители ще могат да намерят логото на инициативата „Достъпно за Вас” , когато е официалният старт на кампанията.