Областният управител Ива Радева закле кметовете и общинските съветници от община Раднево

Областният управител Ива Радева закле вчера кметовете и общинските съветници от община Раднево. Клетва положиха новоизбраният кмет на Раднево Георги Петров, общинските съветници и кметовете на села от общината. Гости на тържественото заседание бяха зам. областният управител Теодора Нончева, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, представители на политически партии, граждани.

Областният управител откри заседанието и пожела на новите управници на община Раднево успешен и ползотворен мандат. „Вашата задача няма да е лека, но аз се надявам, че ще изведете на преден план приоритетите на общината и със средствата на диалога ще приемете най-добрите решения“, каза г-жа Радева.

Председателят на ОИК връчи удостоверенията и кметовете и общинските съветници и те положиха клетва да служат на интересите на гражданите.

По традиция досегашният кмет на Раднево Теньо Тенев, който управлява общината в продължение на два мандата, предаде символите на кметската власт – ключа на Раднево и кметската огърлица, на новия градоначалник.

Кметът Георги Петров благодари на съгражданите си за оказаното доверие. „Трудното тепърва започва. Пожелавам на всички здраве и грижа за хората на община Раднево. Обещавам да бъда кмет на всички граждани. На добър час!“, пожела г-н Петров.

По втора точка съветниците преминаха към избор на председател на Общинския съвет. В залата постъпи само едно предложение – Илия Илиев. С тайно гласуване и 17 гласа „за“ той бе избран за председател.