Младият омбудсман на Млада Загора Георги Георгиев и неговия заместник Диана Щерева представиха дейността си за мандат 2022/2023 година

В залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“, младият омбудсман на Млада Загора Георги Георгиев, заедно със своя заместник Диана Щерева, представиха отчет за дейността си през мандат 2022-2023 година. Единадесетокласниците от Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ показаха пред публиката, чрез кратка презентация, събитията и инициативите, които са организирали или са взимали участие, сред които редица благотворителни, спортни, културни и др.

„Благодаря на Диана, която беше неотлъчно до мен, с плам и хъс се впускаше в работата и заедно успяхме да постигнем много през изминалия мандат. Благодаря на всички, които са били до нас и са ни помагали във всички приключения, с които се захващахме. До новата двойка млади омбудсмани – това преживяване е невероятно и се случва един път в живота, насладете му се, както направихме ние, и бъдете сигурни, че няма да съжалявате“, каза в края на представянето на отчета си младият омбудсман Георги Георгиев.

„Нашата двойка се допълваше перфектно и колкото и трудности да сме срещали Георги беше до мен и аз до него. Благодаря на всички които бяха в нашия екип и участваха наравно с нас в инициативите. Благодарна съм за всички приятелства, които създадохме и положителни емоции, които няма да забравим никога“, обърна се с думи на благодарност и Диана Щерева.

Георги и Диана получиха поздравителен адрес от омбудсмана на Стара Загора Иванка Сотирова. „За всичко онова, което успяхте да инициирате с борбеност и хъс, за това, че успяхте да събудите духа на младите хора, поздравления! Много бих искала пътят на съвместна работа между младите омбудсмани, институции, младежки организации и ученически колективи да продължи и за в бъдеще, защото това е в полза на всички нас – живеещите в Стара Загора“, поздрави младежите Иванка Сотирова. Тя обяви, че изборът на млад омбудсман на Млада Загора за 2023/2024 година  ще се състои на 21 октомври, от 15.00 часа, в зала 1 на Община Стара Загора.

След края на представянето на дейността на двойката млади омбудсмани, гостите се насладиха на изпълнението на вокална студия ”Усмивки” при Народно читалище „Родина- 1860”.