11 440 лв бяха събрани от Благотворителен концерт и базар в помощ на учителя Татяна Казакова

Под надслов „Даряваме надежда“ ученици и преподаватели от ПГ „Иван Хаджиенов“ организираха благотворителна кампания за събиране на средства в помощ на преподавателката в гимназията Татяна Казакова.

Събраните средства са 11 440 лв., като от тях 1000 лв. са дарени от общинските съветници на Алтернативата. Останалите 10 440 са от вход за концерта, базара и дарения от ученици, родители, близки и познати. В началото на учебната година се проведе кампанията ” Най-ценния букет”, чрез която се събраха 2100 лв. Момчил Тодоров, възпитаник на училището дари сумата от 5000 лв. Тодоров е човекът, който дава и стипендията “Ученик на годината” на стойност 1000 лв.

Концертът се състоя в Дома на културата „Арсенал“. Основни организатори на инициативата бяха трима ученици от гимназията: Даниел Христов, Румен Величков и Валентина Буйнукова.

Казакова, любим преподавател по математика в Механоти  се лекува от тежко заболяване. Затова ученици й , заедно нейни колеги организираха благотворителната кампания за събиране на средства, в помощ в борта през този тежък за нея период.

В концерта участваха състави при НЧ „Възродена Искра – 2000“ (БТЦ “Грация”, Школа “Орфей” и Клас по класическа китара), ФА “Палавници” при НЧ „Жар“ и ТК „Тракийци“.

В навечерието концерта се състоя и благотворителен базар “Даряваме надежда” от ПГ “Иван Хаджиенов” с ръчно изработени сувенири и украси от учениците от 8б, 8в, 9б, 10а, 11а, 12а и 12б клас и клубовете по интереси на Дора Бомбева, Ани Тотева и Ива Шипкова.