Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа мъж за влизане в чуждо жилище през нощта

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем С.М., на 41 г., за това, че на 22.11.2023 г. в гр. Гурково, обл. Стара Загора, е влязъл в чуждо жилище-двуетажна къща, в присъствието на собственичката – 73-годишна жена, като е употребил за това сила /разбита входна врата на първия етаж на къщата/ и деянието е извършено нощем – около 2 часа. Престъплението е квалифицирано по чл. 170 ал. 2 вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

73-годишната жена живеела сама и нощувала на първия етаж на къщата. На 22.11.2023 г. около 2 ч. С.М.  преминал през двора, разбил входната врата на дома и влязъл вътре. В един момент жената се събудила и видяла С.М., който бил седнал на съседното легло и държал в ръцете си мотика. Тя го попитала какво иска, на което той отговорил „пари и телефон“. Жената успяла да се качи на горния етаж на къщата и да сигнализира полицията. С.М. е осъждан за престъпления против собствеността с налагани ефективни наказания.

С постановление на наблюдаващия прокурор той е задържан за срок до 72 часа след предявяване на обвинение. Днес, 23 ноември 2023 г., Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.М.